Середа, 24.04.2024, 23:34
Вітаю Вас Гість | RSS

Червоноярська філія Аджамського ліцею

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Національна дитяча "гаряча лінія"

Національна гаряча лінія з питань запобігання домашнього насильства та торгівлі людьми

Національна гаряча лінія з питань запобігання домашнього насильства, торгівлі людьми

Головна » Архів матеріалів

     У літопису українських земель є славний період козаччини, який тривав майже 300 років. Козацтво  - організована військова сила, яка боронила нашу землю від нападків турків і татар, від польських і московських колонізаторів, а також від розпродажу між українськими магнатами. Козаки були сміливими, дисциплінованими, витривалими, гордими і вільними людьми.

     В школі 5 грудня було проведено свято "Козацькому роду нема переводу", яке підготувала класний керівник 6 класу Дубовець Я.Ю. з учнями 6 і 5 класів. Метою заходу було відродження звичаїв, традицій та обрядів українського народу, розширення знань учнів про козацькі пісні, виховання любові до народної творчості, відчуття гордості за український народ, який має славне героїчне минуле і багату творчу спадщину.

      ... Читати далі »

Переглядів: 498 | Додав: redscol | Дата: 08.12.2014 | Коментарі (0)

     05 грудня в школі з метою відзначення Дня Збройних Сил України було проведено спортивні змагання з волейболу. 

     На початку  заходу всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять воїнів, які віддали життя за Україну. Потім дівчатка привітали хлопчиків і чоловіків школи зі святом, а учениці 8-го класу заспівали патріотичних пісень. Збірні команди учнів 8, 9, 11 класів "Спартак" і "Екстрім" привітали одна одну і  розпочалося саме цікаве - гра. Обидві команди грали гарно, злагоджено, та перемогу з рахункок 2:1 здобула команда "Екстрім". Вболівальники отримали великий заряд позитивної енергії. Захід підготували і провели вчитель фізкультури Макаров Д.В. та педагог-організатор Макарова І.М. 

  ... Читати далі »

Переглядів: 425 | Додав: redscol | Дата: 06.12.2014 | Коментарі (0)

   03 грудня в 1 класі панував святковий настрій. З допомогою своєї вчительки Корнєвої Світлани Вікторівни першокласники підготували для свої татусів чудове свято "Мій татусь найкращий", присвячене Дню Збройних Сил України. Діти розповідали віршики, гуморески, заспівали веселих пісень та подарували татам, виготовлені власними руками, вітальні листівки. А найцікавішими, звичайно були конкурси "Будь уважним!", "Бюро знахідок", "Допоможи дитині зробити уроки" та інші. Татусі впізнавали своїх діток по ручках, по вушках, грали з ними в міні-баскетбол. І самі повеселилися, і гостей повеселили. Закінчилося свято смачно. Татусі пригостили дітей солодощами. ... Читати далі »

Переглядів: 583 | Додав: redscol | Дата: 03.12.2014 | Коментарі (0)

    В школі з 18 по 21 листопада пройшла благодійна акція "Допоможемо героєві", метою якої був збір коштів на лікування Олексадра Терещенка.   Надихнув нас на цю добру справу відеосюжет про бійця 79-ої бригади гранотометників, який ми побачили в ТСН на каналі 1+1.

     Миколаївський журналіст Олександр Терещенко служити пішов добровільно, спочатку в АТО, а потім в саме її пекло, Донецький аеропорт. В бою за донецьке летовище Олександр врятував життя своїх побратимів, але сам сильно постраждав. В його руках вибухнула ворожа граната. Бійцю потрібне тривале лікування, а потім  - закордонні протези, які коштують дуже дорого. Ми також вирішили долучитися до збору коштів і зібрали 2012 грн., які перерахували в "Центр соціальних проектів майбутнього" на лікування Терещенка О.Л. 

   Живучи в центральній частині України ми не бачимо на власні очі того страхіття, яке відбувається на Донбасі, н ... Читати далі »

Переглядів: 473 | Додав: redscol | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

"Згадайте нас - бо ми колись жили.
Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!
Ми в цій землі житами проросли,
Щоб голоду не знали люди вічно."

  Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться в пам'яті українців однією з найстрашніших сторінок нашого минулого. З кожним днем ці події віддаляються від нас в часі, але вони не втрачають при цьому свого скорботного і трагічного значення. Ми повинні пам'ятати про ті страшні часи й робити все, щоб подібне ніколи не повторилося. З метою гідного вшанування пам'яті жертв голодоморів в Україні, патріотичного виховання підростаючого покоління в школі була про ... Читати далі »

Переглядів: 614 | Додав: redscol | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

     13 листопада 2014 року виповнилося 125 років від дня народження Остапа Вишні (Павла Михайловича Губенка) - письменника унікальної популярності,  твори якого знали навіть неписьменні.

     Шкільний бібліотекар Корнєва Валентина Вікторівна провела для дітей виховну годину, присвячену цій знаменній даті. Діти переглянули документальний фільм про складний життєвий шлях відомого українського гумориста. Учні підготувати читання гуморесок та уривків з творів письменника.

     Захід видався змістовним і дуже цікавим, адже творчість Остапа Вишні – це завжди неперевершений гумор і гарний настрій. 

     

Переглядів: 445 | Додав: redscol | Дата: 19.11.2014 | Коментарі (0)

     18 листопада до школи завітали мами, тата і бабусі учнів 5-го класу. Це п’ятикласники запросили своїх рідненьких на родинне свято. Багато ніжних, теплих слів пролунало з уст дітей для матусь, татусів, бабусь і дідусів. Діти заспівали для рідних душевні пісні, які розчулили всіх присутніх. На очах забриніли сльози радості, а душі з’явилося почуття гордості за своїх дітей. Батьки в свою чергу підготували для дітей солодкий стіл  і всі разом  почаювали в теплому родинному колі.

     

Переглядів: 545 | Додав: redscol | Дата: 18.11.2014 | Коментарі (0)

10 по 14 листопада 2014 року в школі проводився тиждень знань безпеки життєдіяльності "Вогнище  це романтично, проте дуже небезпечно!". Класні керівники провели виховні години, години спілкування, практичні заняття, уроки-тренінги за  тематикою Тижня. Прес-центр учнівського самоврядування випустив інформаційний вісник "При пожежі не дрімай  -  "101" ти набирай!"". Вожаті барвінчат під керівництвом педагога-організатора Макарової І.М. організували на перервах для учнів 1-5 класів проведення ігрової програми "Духом, силою зберися, головне - не розгубися". Організована виставка дитячих  малюнків на тему протипожежної безпеки Завершився  Тиждень безпеки  проведенням тематичної  лінійки "Безпека твоя, і його, і моя  - це гасло завжди запорука життя".  Діти повторили правила пожежної безпеки.  Тиждень пройшов цікаво і з великою користю для всіх його учасни ... Читати далі »

Переглядів: 505 | Додав: redscol | Дата: 16.11.2014 | Коментарі (0)

     16 листопада – в Україні, як і в багатьох країнах світу відзначається Міжнародний День толерантності, який був проголошений  в 1996 році рішенням Генеральної Асамблеї ООН.  Мета цього свята – знизити прояви насилля і екстремізму, які останнім часом швидко поширюються у світі.

     Під керівництвом ЗДВР Корнєвої С.В.   та з допомогою вчителя інформатики Корнєва Ю.М. ученицею 9-го класу Аміровою  Кариною був знятий відеоролик на соціальну тему  «Як ми розуміємо толерантність».  Творча робота із супроводжуючими документами була надіслана організаторам  обласного конкурсу «Толерантність як основа сучасного світу».   

 

     Прес-центром шкільного самоврядування ... Читати далі »

Переглядів: 577 | Додав: redscol | Дата: 14.11.2014 | Коментарі (0)

    День української писемності та мови – свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем – це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця  – послідовника творців слав'янської писемності Кирила та Мефодія. 

     В школі до Дня української писемності та мови була проведена тематична лінійка, під час якої учні дізналися про історію свята, життя Нестора-Літописця та про сучасний стан української мови. Виступаючі розкрили красу рідної мови та закликали присутніх любити, шанувати, берегти її. Організували та провели свято учні школи під керівництвом вчителя української мови та літератури Амірової Ольги Володимирівни та сільського бібліотекаря Силкіної Валентини Петрівни.

Переглядів: 473 | Додав: redscol | Дата: 12.11.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 49 50 51 52 53 ... 59 60 »
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів