Статистика
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
Національна дитяча "гаряча лінія"
Національна гаряча лінія з питань запобігання домашнього насильства та торгівлі людьми
|
Головна » 2019 » Листопад » 13
ХАРЧОВІ ОТРУЄННЯ. БОТУЛІЗМ
Ботулізм – це харчове отруєння ботуліновим токсином, який накопичується у зіпсованих продуктах та може призвести до тяжких наслідків. Для його нейтралізації, необхідно, щоб продукт пройшов повноцінну термічну обробку. Часта причина отруєння – вживання в’яленої, солоної або консервованої риби.
Збудник ботулізму – бактерія Clostridium botulinum. Інфікування відбувається через харчові продукти.
Перші симптоми захворювання найчастіше виникають через 12-24 годин після споживання зараженої їжі.
Симптоми ботулізму:
- порушення близького зору: ви не можете читати текст, але добре бачите предмети;
- сильно виражена сухість у роті, важко говорити (голос стає тихим, гугнявим або пропадає);
- підвищена стомлю
...
Читати далі »
Переглядів:
302
|
Додав:
redscol
|
Дата:
13.11.2019
|
|

УВАГА!
ОТРУЄННЯ ГРИБАМИ НЕБЕЗПЕЧНЕ ДЛЯ ЖИТТЯ
Аналіз випадків отруєнь грибами свідчить, що більшість отруєнь обумовлені вживанням пластинчатих отруйних грибів (насамперед, блідої поганки), які помилково сприймаються за їстівні печериці та сироїжки. Отруєння також можуть спричинити їстівні гриби, які не пройшли належної термічної обробки або виросли на забруднених територіях чи уздовж швидкісних трас.
Нерідко отруюються грибами, які більшість досвідчених грибників спокійно кладуть до кошиків. Помилитися ж вони можуть, якщо збирають дуже молоді плодові тіла, коли ще не проявилися морфологічні ознаки. Наприклад, збирають сироїжки, а серед них може заховатися бліда поганка, яка ще не розкрилася і
...
Читати далі »
Переглядів:
304
|
Додав:
redscol
|
Дата:
13.11.2019
|
| |
|
|
| | |